Dag 3 og 4 på vår ferie i Skottland og Irland :)

Det ble 2 slott å besøke denne dagen! Det første er Eilean Donan Castle!
Selve slottet er veldig imponerende for sin struktur og historie. Det ble bygget i det 13. århundre som et forsvar mot de raidende vikingene. I 1719, spanske soldater som støttet Jacobites lagret krutt i slottet. Engelskemennene fant ut og angrep. De fant kruttet og brukte det til å rive slottet. Imidlertid kjøpte Lt. oberst John Macrae-Gilstrap i 1911 Eilean Donan og restaurerte den til sin tidligere herlighet. Slottet åpnet for publikum i 1932. D

Det andre slottet er Dunvegan Castle and Gardens.

Litt mobilbilder også!

Vi ble anbefalt “The Old Inn” av en lokal for litt lunsj langs veien, og det innfridde det altså 🙂 Koselig plass som lå veldig øde. Denne hadde vi nok ikke funnet frem til helt selv. Alltid greit å forhøre seg med de lokale, så får man med seg noen ekstra perler 🙂

Den første overnattinga var vi litt skeptiske til da den lå ekstremt øde til og så litt “såder” ut. Vi fant det nesten ikke selv med GPS! Men der tok vi skammelig feil! Vi var nok de første som kom, selv om vi kom langt utpå ettermiddagen. Vi ble tildelt et flott og stort rom av en hyggelig resepsjonist med ring i nesa og tatoveringer på begge armene. Han var visst den som drev det ble vi fortalt litt senere. Han fortalte at det skulle være litt lokal musikk senere på kvelden, noe vi stusset litt over da det var så lite folk der og så øde. Uansett, vi fikk slappet av litt og fikk tatt en dusj før vi gikk ned for å spise. Og der var faktisk det beste kjøkkenet på hele turen! Vi ble veldig overrasket da vi fikk maten, da vi trodde det ville være noe helt annet! Etter middagen gikk vi en tur i nærområdet, som var en koselig og rolig plass i frodige omgivelser. Og når klokken nærmet seg 21. og musikken var i gang, snek vi oss ned for å ta en titt. Og igjen, like overrasket! Lokalet var plutselig stappa fullt og det var skikkelig irsk folkemusikk som fylte rommet 🙂 Kjempestemning og veldig moro å oppleve!

https://photos.google.com/search/_tv_Videoer/photo/AF1QipOC1GFbxUxWMOSbwp5L7MMYB5so9C5a_ZyhyNq4

https://photos.google.com/search/_tv_Videoer/photo/AF1QipPSCDDa3Gh0Ob3MMGhXpHFtevhPWRAZM5j1L6AA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *