Et kapittel er snart over…..

Tenker at den fineste tiden i mitt arbeidsliv har vært dette året! Dette året hvor jeg fikk lov å prøve meg som min egen sjef! Beste sjefen ever! 😀 Det har vært et år med masse arbeid, mye nytt å sette seg inn i, fortvilelse og oppgitthet, men også fantastisk moro og enormt lærerikt! Og jeg tenker, tenk om alle kunne få lov å drive med de de elsker mest av alt på jord, da hadde det ikke vært mye sykmeldinger, utbrenthet, uføretrygdede og depresjoner! Tror vi hadde fått bukt med mye av dette da.

Det er både trist og vemodig og måtte stenge ned butikken som jeg har blitt så glad i, men når avgjørelsen ble tatt så føles det greit. Det jeg tenker på er at jeg synes det er så synd at “de store” og nettet tar over så mye. Jeg er kanskje litt gammeldags, men jeg elsker selv disse små butikkene som har de litt “annerledes” tingene, som ikke ALLE andre har. Nå er det jo blitt slik at alle sentre blir større og større, og skal ha de samme gørrkjedelige kjedene! Noe så trist! Jeg hadde håpet på at trenden kanskje ville snu litt, men det ser ut for at den har kommet for å bli. Uansett skal jeg støtte opp så godt jeg kan med de små butikkene jeg møter på min vei, for jeg setter så pris på at de er der! Keep up the good work, yeh!

Og en annen ting jeg også kjenner jeg gremmes over, og det er at vi nordmenn skal kjøpe alt så billig som mulig! Javisst, det er herlig å kjøpe ting på salg innimellom, men nå er det jo søren svinge meg salg året rundt! Det er en “kjøp og kast” kultur som har kommet helt ut av kurs, spør du meg. Med alt på salg hele tiden så blir det en masseproduksjon av dårlige varer, mange som kanskje blir grovt utnyttet i fattige land med hinsides arbeidstider og dårlige kår, noen steder barnearbeid også, for å produsere mest mulig til oss “rike” i vesten! Jeg vet at det er fattige som bor i Norge også, og som er nødt til å handle på salg! Det er ikke den gruppen jeg sikter til her! Det er trist at det skal være slike forskjeller, noe jeg håper vil rette seg litt hvis det kommer riktige folk til makta! Men hvor har det blitt av yrkes stoltheten, hvor man virkelig la ned tid og omsorg for det man drev med? Hvis vi tenker etter så har jo mye blitt dårligere med tiden, mye pga. maskiner som har tatt over! Og altfor mange steder spekulerer man i det ved å lage ting dårligere så folk handler oftere og mer. Det er vel ikke sånn vi vil ha det? For all del, det er mye som er bra der ute også, men jeg har gjort meg noen tanker rundt akkurat dette. Store sentre med tilbud hele året! Før var det januarslaget, nå er det hele året. Og ikke nok med det, black friday (noe jeg har ekstremt lite sansen for) har nå blitt til både black week og black month! Kjære vene, for et hysteri! Og vi ser på nyhets sendinger at folk sloss for å få en jakke som de kanskje ikke trenger engang, for de har 8 tilsvarende fra før! Asså, det er ganske crazy tilstander etterhvert. Og jeg snakker med mange som er helt enig med meg, men igjen, det er ganske mange der ute som har blitt med på denne trenden, også uvitende, for dette har bare sneket seg på oss uten at vi tenker på det, gjennom reklame bl.a. Jeg personlig synes denne trenden er trist, selv om jeg også kjenner at jeg har blitt påvirket av dette. Og jeg jobber med å blir mer bevisst for å ta riktige valg, og ikke støtte oppunder noe jeg ikke liker. Det er ikke lett, men bevisstgjøring er viktig! Men når det kommer oppå alt det andre vi får dyttet på oss hver dag, så er det lett å glemme!

Litt ettertanke og en liten bevisstgjøring der altså 😉 Ønsker dere alle en super dag, og dere som er på ferie, nyyyyyyyyyyt! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *